Ornos Beach Mikonos 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Kikladi / Mikonos

ORNOS BEACH MIKONOS 2024

Hotel Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort Ornos Beach Mikonos Hotel Deliades Ornos Beach Mikonos Hotel Dionysos Boutique Ornos Beach Mikonos
blu grecotel DELIADES DIONYSOS BOUTIQUE
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Giannoulaki Village Ornos Beach Mikonos Hotel Yiannaki Ornos Beach Mikonos Hotel Vanilla Ornos Beach Mikonos
giannoulaki VILLAGE yiannaki VANILLA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Erato Ornos Beach Mikonos Hotel Anixi Ornos Beach Mikonos Hotel Marianna Parikia Paros
erato Anixi marianna
★★★☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆

ORNOS BEACH MIKONOS 2024

Mikonos Kikladi 2024

Mikonos Kikladi (Cyclades) je ostrvo Kiklada, egejskog argipelaga, svetski poznata turistička destinacija. Letnji odmor na Mikonosu je isto što i zimski u Švajcarskoj i odavno je već postao tradicija. Danas ovom ostrvu nije potrebna nikakva reklama a broj turista netradicionalne orijentacije čini ga jednim od najskupljih na planeti. Iako Kikladska ostrva asociraju na visoke nepristupačne planine, Mikonos karakterišu kameniti brežuljci koji su neverovatno harmonično spojeni sa nežnim peščanim uvalama. Na Mikonosu može da se šeta po uskim, krivudavim uličicama izmedju kuća zaslepljujuće beline. To je prirodni kompleks koji čitavoj Grčkoj daje pečat nestvarne lepote.

Plaže su uglavnom peščane, a autobuski prevoz po ostrvu je jako dobro organizovan, pa se iz grada lako stiže do svih plaža od kojih su najpoznatije: Paradise, Superparadise, Elia, Ornos, Psarou, Platys Yialos i Ag.Stefanos. Mikonos je jedno od najkosmopolitskijih mesta na planeti, stecište svetskog jet seta, a čuven je i po noćnom životu i žurkama na plaži koje počinju u popodnevnim satima i traju sve do zore. Nije retkost da u u nekom od kafea sretnete svetski poznate ličnosti, a posebno na plaži Paradiso gde se tokom leta organizuju muzički festivali sa poznatim dj-evima.

Atrakcija u gradu Mikonosu je veliki pelikan Petros koji slobodno šeta gradom nezainteresovan za turiste, ulazi u restorane i čeka na pijaci da mu daju ribu.