Platis Gialos Mikonos 2023

Letovanje 2023 / Grčka / Kikladi / Mikonos

PLATIS GIALOS MIKONOS 2023

Hotel Myconian Ambassador Platis Gialos Mikonos Pelican Bay Art Hotel Platis Gialos Mikonos Hotel Petasos Beach Platis Gialos Mikonos
Myconian Ambassador Pelican Bay petasos BEACH
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Petinos Beach Platis Gialos Mikonos Hotel Petinos Platis Gialos Mikonos
PETINOS BEACH PETINOS
★★★★☆ ★★★★☆

PLATIS GIALOS MIKONOS 2023

Mikonos Kikladi 2023

Mikonos Kikladi (Cyclades) je ostrvo Kiklada, egejskog argipelaga, svetski poznata turistička destinacija. Letnji odmor na Mikonosu je isto što i zimski u Švajcarskoj i odavno je već postao tradicija. Danas ovom ostrvu nije potrebna nikakva reklama a broj turista netradicionalne orijentacije čini ga jednim od najskupljih na planeti. Iako Kikladska ostrva asociraju na visoke nepristupačne planine, Mikonos karakterišu kameniti brežuljci koji su neverovatno harmonično spojeni sa nežnim peščanim uvalama. Na Mikonosu može da se šeta po uskim, krivudavim uličicama izmedju kuća zaslepljujuće beline. To je prirodni kompleks koji čitavoj Grčkoj daje pečat nestvarne lepote.

Plaže su uglavnom peščane, a autobuski prevoz po ostrvu je jako dobro organizovan, pa se iz grada lako stiže do svih plaža od kojih su najpoznatije: Paradise, Superparadise, Elia, Ornos, Psarou, Platys Yialos i Ag.Stefanos. Mikonos je jedno od najkosmopolitskijih mesta na planeti, stecište svetskog jet seta, a čuven je i po noćnom životu i žurkama na plaži koje počinju u popodnevnim satima i traju sve do zore. Nije retkost da u u nekom od kafea sretnete svetski poznate ličnosti, a posebno na plaži Paradiso gde se tokom leta organizuju muzički festivali sa poznatim dj-evima.

Atrakcija u gradu Mikonosu je veliki pelikan Petros koji slobodno šeta gradom nezainteresovan za turiste, ulazi u restorane i čeka na pijaci da mu daju ribu.