Nea Potidea Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Halkidiki / Kasandra

NEA POTIDEA 2024

Hotel Istion Club and Spa Nea Potidea Hotel Pomegranate Spa Nea Potidea Hotel Potidea Palace Nea Potidea
ISTION CLUB & SPA POMEGRANATE SPA POTIDEA PALACE
★★★★★ ★★★★★ ★★★★★
Hotel Portes Lithos Nea Potidea Zoetry Halkidiki Resort and Spa Hotel Portes Beach Nea Potidea
PORTES LITHOS ZOETRY HALKIDIKI PORTES BEACH
★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆
Hotel Kassandra Mare Nea Potidea Hotel Potidea Golden Beach Nea Potidea
KASSANDRA MARE GOLDEN BEACH
★★★☆☆ ★★☆☆☆

NEA POTIDEA 2024

Nea Potidea 2024

Nea Potidea je jedno je od najlepših mesta na Halkidikiju, okruženo bujnim zelenilom i prelepim plažama, koje zapljuskuju vode Termaikos i Toroneos zaliva. To je prvo mesto na poluostrvu Kasandra, koje mostom preko kanala spaja ova dva zaliva. Nea Potidea je jedna od oblasti Kasandre koja se može pohvaliti bogatom istorijom. Nekada pod okupacijom Korinta, Atine, Rima, Venecije, Turske i drugih osvajača, a danas mesto koje su 1922. godine izgradile izbeglice iz Istočne Trakije. Kanal, ruševine tvrdjave koju su gradili kraljevi, imperatori i osvajaši, “Turmoil” spomenik iz 1821. i crkva samo su neke od znamenitosti ovog mesta koje treba obići.

Magistralni put deli Potideu na dva dela, stari i novi, gde stari gleda ka Termaikos, dok novi gleda ja Toroneos zalivu. Novi deo je dosta podredjeniji turizmu, ima sve za odmor potrebne sadržaje koji se nalaze iza dugačke, peščane plaže. Mesto Potidea nije živo mesto, dosta je mirno uveče, i kao takvo je savršeno za porodični odmor daleko od vreve letovališta Kasandre. Uz kilometrima dugu peščanu plažu ide prvo šetalište, koje je parkovima i restoranima odvojeno od drugog šetališta, na kome se nalaze butici, prodavnice, centri zabave, ali i dovoljan broj taverni i restorana.

Mesto preporučujemo svim putnicima koji su se uželeli mirnog odmora i lepih peščanih plaža, a opet ne tako daleko od Soluna.