Nidri Lefkada 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Lefkada

NIDRI LEFKADA 2024

Hotel Armonia Nidri Lefkada Aparthotel Palmyra Nidri Lefkada Hotel Athos Nidri Lefkada
ARMONIA PALMYRA ATHOS
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Nostos Nidri Lefkada Hotel Scorpios Nidri Lefkada Hotel Eva Beach Nidri Lefkada
NOSTOS SCORPIOS EVA BEACH
★★☆☆☆ ★★☆☆☆ ★☆☆☆☆
Achileas Nidri Lefkada Akrogiali Nidri Lefkada Aleksandros Nidri Lefkada
ACHILEAS AKROGIALI ALEKSANDROS
Avli Nidri Lefkada Cosmos Nidri Lefkada Daskalos Nidri Lefkada
AVLI COSMOS DASKALOS
Gatsoulis Nidri Lefkada Ionian Paradise Nidri Lefkada Katia Nidri Lefkada
GATSOULIS IONIAN PARADISE KATIA
Katopodis Nidri Lefkada Lampsi Nidri Lefkada Metropol Nidri Lefkada
KATOPODIS LAMPSI METROPOL
Nidri Bay Nidri Lefkada Filipos Nidri Lefkada Teodora Nidri Lefkada
NIDRI BAY FILIPOS TEODORA
Tula Nidri Lefkada Vangelis Nidri Lefkada Vassia Nidri Lefkada
TULA VAGELIS VASSIA
Vasilis Nidri Lefkada Xenia Nidri Lefkada
VASILIS XENIA

NIDRI 2024

Nidri 2024

Nidri je turističko mesto smešteno na jugoistoku Lefkade u prirodnoj luci, okruženo bujnim zelenilom. Najveće je i najdominantnije na istočnoj obali ostrva i od glavnog grada Lefkade udaljeno je oko 20km. Letovalište je sa savremenim hotelskim i apartmanskim smeštajem. Restorani, kafići, prodavnice, sportovi na vodi, uživanje na dugačkoj šljunkovitoj gradskoj plaži, predivan pogled na uvalu i pejzaž privlače turiste iz celog sveta. Nasuprot Nidrija se nalaze ostrva Skorpios (Onazisovo), Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Pored luke za slikovite brodiće koji krstare oko ostrva i prevoze kupače na obližnja ostrva, tu se nalazi i marina koja predstavlja savršeno utočište za mnogobrojne jahte i jedrilice.

Nidri je najpopularnije letovalište na Lefkadi. Nalazi se na istočnoj obali ostrva i od glavnog grada je udaljen oko 17 kilometara. Nidri je takodje i opština u kojoj živi oko 800 stalnih stanovnika. Opština se sastoji od nekoliko manjih naselja: Nidri, Geni, Vliho, Desimi, Perigiali i Mikros Jalos i od brdskih sela Paleokatuna, Alatro, Poros, Platistoma, Neohori, Vafkeri, Fterno, Haradiatika, Rahi i Katahor.

Nidri je prepun taverni, restorana, kafića, barova pored luke, apartmana i hotela. Nidri ima odličan izbor restorana koji služe internacionalnu hranu, ponajviše italijansku, kao i odličan izbor restorana koji služe tradicionalnu hranu.

Plaže u Nidriju su pretežno uske i male i šljunkovite. Na pojedinim mestima je nasipan i pesak kako bi plaže bile prilagodjenije porodicama sa malom decom. Vodeni sportovi su veoma rasprostranjeni i jedina škola ronjenja na ostrvu se nalazi u Nidriju. Iz luke Nidri kreću izleti ka svim plažama na zapadnoj obali ostrva, kao i izleti do Kefalonije, Itake i Meganisija. Izleti su organizovani svakodnevno.

U luci se nalazi i statua Aristotela Onazisa i okrenuta je ka Onazisovom ostrvu Skorpiosu. Prvi deo do mora se upravo i zove Akti Aristoteli Onasi po ovom milijarderu. Nekada je Nidri bio mesto ovog milijardera i sve do njegove smrti je naselje bilo ekskluzivno, ali i nerazvijeno. Medjutim, u poslednjih par godina se Nidri razvio u najživlje mesto na ostrvu.

Na manje od 4 kilometra od Nidrija se nalazi velika atrakcija - vodopadi Dimosari. Postoje dva vodopada, jedan manji i jedan veći. Jedini problem tokom sezone je što zbog velikih vrućina malo vode ima, pa vodopad nije toliko spektakularan koliko u vansezoni.