Agios Nikitas 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Lefkada

AGIOS NIKITAS LEFKADA 2024

Hotel Odyssey Agios Nikitas Lefkada Hotel Politia Agios Nikitas Lefkada Hotel Santa Marina Agios Nikitas Lefkada
ODYSSEY POLITIA SANTA MARINA
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Agios Nikitas Agios Nikitas Lefkada Hotel Ionis Agios Nikitas Lefkada Hotel Nefeli Agios Nikitas Lefkada
AGIOS NIKITAS IONIS NEFELI
★★☆☆☆ ★★☆☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Nefeli Agios Nikitas Lefkada Hotel Olive Tree Agios Nikitas Lefkada Iris Agios Nikitas Lefkada
OLIVE TREE ILEX IRIS
★★☆☆☆
Katerinas Village Nikitas Lefkada Kalypso Agios Nikitas Lefkada Mare Magico Agios Nikitas Lefkada
KATERINAS VILLAGE KALYPSO MARE MAGICO
Milia Agios Nikitas Lefkada Morea Agios Nikitas Lefkada Vile Pantheon Agios Nikitas Lefkada
MILIA MOREA PANTHEON
Pefko Agios Nikitas Lefkada Spiaggia Dorata Kathisma Lefkada Sparto Agios Nikitas Lefkada
PEFKO SPIAGGIA DORATA SPARTO
Sirios Kathisma Lefkada
SIRIOS KATHISMA

AGIOS NIKITAS LEFKADA 2024

Agios Nikitas Lefkada 2024

Agios Nikitas je jedno od najlepših letovališta ostrva Lefkada. Nalazi se na severo-zapadu ostrva i udaljen je samo oko 12 kilometara od glavnog grada Lefkade, pa su vam sve pogodnosti prestonice brzo i lako dostupne. Okruženje ovog slikovitog mesta je potpuno idilično. Uzvišenje na kome se nalazi karakteriše veliki broj stabala maslinovog drveća, a pešačka zona u centru vodi pravo do plaže, gde svako može naći trenutke opuštanja, ali i dobre zabave.

Gradić Agios Nikitas je omiljena destinacija turista koji dolaze na Lefkadu zbog blizine glavnog grada Lefkasa (12km), ali najviše zbog njegove savršene pozicije za svakodnevni odlazak na neku od najpoznatijih plaža Lefkade: Katizmu, Gremnio ili Porto Kaciki. U Agios Nikitasu je zabranjen saobraćaj u jedinoj velikoj ulici, koja je u isto vreme i šetalište, i preko koje se stiže od magistrale do centra i plaže. Agios Nikitas je vrlo mirno mesto preko dana, koje u sezoni prosto poludi u večernjim satima.
U samom gradu snabdevanje hranom je vrlo ograničeno i svodi se na 2 mini marketa koji se nalaze u glavnoj šetačkoj ulici. Najbliži veći market, Lidl, se nalazi na 12km ka Lefkasu. U Agios Nikitasu najviše ima kafića, taverni i restorana.

Agios Nikitas je tradicionalno grčko ribarsko selo i jedino je na zapadnoj obali Lefkade u nivou mora. Agios Nikitas se nalazi jugozapadno od grada Lefkasa i od istog je udaljen oko 11 kilometara. Selo ima oko 100 stalnih stanovnika.

Selo Agios Nikitas se sastoji od jedne glavne ulice koja vodi do same plaže. Glavna ulica je ispunjena tavernama i barovima, jednim mini marketom i prodavnicama sa suvenirima. Na početku glavne ulice se nalazi par manjih hotela. Plaža Agios Nikitasa nije opremljena sadržajima (ležaljkama i suncobranima). Radi se o prilično širokoj i dugačkoj plaži, bez prirodnog hlada. Jedini hlad se može naći u baštama barova i restorana koji se nalaze do plaže.

U blizini plaže Agios Nikitas se nalazi par veoma poznatih plaža Lefkade. Južno od Agios Nikitasa se nalaze plaže Milos i Katizma, dok se severno nalazi plaža Pefkulja. Do plaže Milos se može doći samo pešaka i to uskim, kozijim putem iz sela Agios Nikitas. Do Milosa se stiže posle nekih 20 minuta pešačenja. Do plaže Katizma, koja je od Agios Nikitasa udaljena oko 3 kilometra, vodi glavni put. Plaža Pefkulja je veoma pristupačna jer se nalazi odmah pored glavnog puta.Jedini problem je parking, koga nema, tako da posetioci moraju svoja prevozna sredstva ostaviti na malom proširenju pored puta.

Tokom juna, jula i avgusta veliki broj turista je prisutan u Agios Nikitasu. Agios Nikitas je odlična tačka za obilazak celog ostrva. Iz sela se lako može doći do svih plaža na zapadnoj obali ostrva, a sa druge strane se lako može doći i do grada Lefkasa gde turisti mogu uživati u bogatom noćnom životu.