Vasiliki Lefkada

Letovanje 2024 / Grčka / Jonsko More / Lefkada

VASILIKI LEFKADA 2024

Hotel Grand Nefeli Vasiliki Lefkada Hotel Kalias Vasiliki Lefkada Hotel Ponti Beach Vasiliki Lefkada
GRAND NEFELI KALIAS PONTI BEACH
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Vassiliki Bay Hotel Lefkada Hotel Odeon Vasiliki Lefkada Athina Vasiliki Lefkada
VASILIKI BAY ODEON ATHINA
★★★☆☆ ★★☆☆☆  
Liotrivi Vasiliki Lefkada Mediterraneo Studios Vasiliki Lefkada Mihalis Vasiliki Lefkada
LIOTRIVI MEDITERRANEO MIHALIS

VASILIKI LUX VILLAS

Erato Vasiliki Lefkada Fos Vasiliki Lefkada Geofos Vasiliki Lefkada
ERATO FOS GEOFOS
Helios Vasiliki Lefkada Inna Vasiliki Lefkada Ios Vasiliki Lefkada
HELIOS INNA IOS
Iris Vasiliki Lefkada
IRIS

VASILIKI LEFKADA 2024

Vasiliki 2024

Vasiliki je ribarska luka na južnoj strani ostrva u istoimenom zalivu. Vasiliki se nalazi 37 kilometara jugozapadno od Lefkasa i to ako se ide istočnom obalom. Ako se ide zapadnom obalom, onda ga od Lefkasa deli 40 kilometara. Vasiliki je okrenut ka ostrvima Kefalonia i Itaka i po vedrom vremenu ova dva ostrva se lako mogu videti.

Naselje Vasiliki se nalazi na istočnoj strani Vasiliki zaliva, dok se zapadna strana zaliva zove Ponti. Ova dva naselja su spojena putem koji se nalazi pored plaže. Zaliv Vasiliki je poslednjih godina sve popularniji medju turistima, pa tako iz godine u godinu niče sve više apartmana i hotelskih kompleksa.

Vasiliki je veoma popularan iz razloga što je zaliv odličan za surfovanje. U pre podnevnim časovima vetra nema, pa se tada na plaži okupljaju porodice sa decom. U posle podnevnim časovima se situacija menja, vetrovi se pojačavaju i tako se stvaraju idealni uslovi za surfere. Što se tiče plaže, u pitanju je široka i oko 2 kilometra dugačka plaža sa sitnim šljunkom.

Vasiliki i Ponti se nalaze na suprotnim krajevima zaliva i veoma se razlikuju. Ponti je dosta mirnije mesto sa par taverni koje služe izvrsnu hranu. Par taverni se nalazi i u brdu iznad plaže i još lepši doživljaj je doći ovde na ručak jer se pruža fantastičan pogled na plažu i surfere. Naselje Vasiliki je dosta užurbanije od Pontija i ta razlika je veoma primetna. Tokom vansezone u Vasilikiju ima dosta starijih turista, dok se u julu u avgustu situacija menja i glavni posetioci su uglavnom surferi i porodice sa decom. Takodje, Vasiliki ima par barova i klubova za provod u večernjim satima.

U Vasilikiju postoji mogućnost bavljenja sportovima na vodi i samo mesto ima veliki broj klubova u kojima se može iznajmiti sportska oprema. U blizini plaže ima i hotela koji su opremljeni za prijem surfera i opreme. Pored Vasilikija se nalaze plaže Agiofili, Amuso, Alektori i Agios Gerasimos.

 

Vasilliki je zanimljivo lučko mesto smešteno u zalivu okruženo sa tri strane brdima tako da ima izuzetno povoljnu klimu i odličan strateški položaj blizu najboljih plaža zapadne i južne obale Lefkade. Vasiliki je izgradjen oko nedavno renovirane luke, iz koje su pre renoviranja svakodvevno isplovljavali trajekti do Kefalonije, a luka je sada rezervisana za luksuzne jahte i čamce.

Plaža mesta Vasiliki je šljunkovita, popodne vetrovita, proteže se duž celog mesta, od hotela Ponti Beach, pa sve do luke i Mediteraneo studija.