Sarti Letovanje 2022

Letovanje 2022 / Grčka / Halkidiki / Sitonija

SARTI (STARI DEO) 2022

4 Season Sarti 4 Season New Sarti Afroditi Sarti
4 SEASON 4 SEASON NEW AFRODITI
Agnadi Sarti Akis 1 Sarti Aleka Sarti
AGNADI AKIS 1 ALEKA
Aleksandros Sarti Asteria Sarti Avli Sarti
ALEKSANDROS ASTERIA AVLI
Avra Sarti Chrissula Sarti Dimis Sarti
AVRA CHRISSULA DIMIS
Dina Sarti Dora Garden Sarti Eleni Sarti
DINA DORA GARDEN ELENI
Ellinikon Luxury Sarti Emanuela Sarti Filipos Sarti
ELLINIKON LUXURY EMANUELA FILIPOS
Fotis Sarti Gavra Sarti Irini Sarti
FOTIS GAVRA IRINI
Janis Sarti Katerina Resort Sarti Kiriakis Sarti
JANIS KATERINA RESORT KIRIAKIS
Koala Sarti Kostas Sarti Lefteris Sarti
KOALA KOSTAS LEFTERIS
Lena Sarti Litsa Sarti Maria Sarti
LENA LITSA MARIA
Marianti Sarti Meri Sarti Panorama Sarti
MARIANTI MERI PANORAMA
Prokopis Sarti Paris Sarti Renia Sarti
PROKOPIS PARIS RENIA
Renia Garden Sarti Sarti Inn Sarti Simos Sarti
RENIA GARDEN SARTI INN SIMOS
Sirmatenia Sarti Stelios Sarti Stelios Maria Sarti
SIRMATENIA STELIOS STELIOS MARIA
Teano Sarti Vasso Sarti
TEANO VASSO

SARTI (NOVI DEO) 2022

Akis Sarti Akis New Sarti Ana 2 Sarti
AKIS AKIS NEW ANA 2
Apostolos Sarti Aristotelis New Sarti Babis Sarti
APOSTOLOS ARISTOTELIS BABIS
Berlin Sarti Elena Sarti Elena 1 Sarti
BERLIN ELENA ELENA 1
Elena 2 Sarti Elizabet Sarti Evangelia Sarti
ELENA 2 ELIZABET EVANGELIA
George Sarti Ilias Sarti Janis 2 Sarti
GEORGE ILIAS JANIS
Katerina Sarti Lambros Sarti Laura Sarti
KATERINA LAMBROS LAURA
Lemar Sarti Malama Sarti Ostraco Sarti
LEMAR MALAMA OSTRACO
Papus Sarti Stavrula Sarti Spanos Sarti
PAPUS STAVRULA SPANOS
Sunshine Sarti Talizeti Sarti Trifon Sarti
SUNSHINE TALIZETI TRIFON

SARTI (BEACH) 2022

Thalassa Boutique Hotel Sarti Hotel Stefani Sarti Astra Suites Sarti
THALASSA BOUTIQUE STEFANI ASTRA SUITES
★★★★☆ ★★☆☆☆  
F and M Sarti Beach Panorama Beach Sarti Sarti Holidays Sarti
F AND M HOUSE PANORAMA BEACH SARTI HOLIDAYS

SARTI 2022

Sarti 2022 / Letovanje Sarti 2022

Sarti je turistički najrazvijenije mesto istočne obale Sitonije, najpopularnija destinacija za putnike koji na Sitoniju ne kreću soptvenim prevozom, i jedna od najdražih destinacija nas kao turističke agencije.

Nalazi se na oko 730 kilometara od Beograda, na istočnoj obali prelepe Sitonije. Autoputem se lako stiže od Soluna do Nea Mudanje, gde se isključuje ka Sitoniji i prateći table Gerakini Nikiti Agios Nikolaos Sarti stiže do ovog prelepog turističkog mesta. Po dolasku i po prvom pogledu sa uzbrdice na Sarti, vidite zašto je toliko popularan kod turista. Celom dužinom izlazi na prelepu peščanu plažu, u jednom delu dosta široku sa jačim ulaksom u more, dok se ka drugom kraju mesta plaža malo sužava, ali i nagib postaje sve slabiji i slabiji, da bi na kraju plaže moralo da se pešači do dubine. Ukupna dužina plaže Sarti je oko dva kilometra, i skoro celom dužinom ide uredjeno šetalište uz obalu mora. Stepenasto iznad plaže su poredjani smeštajni objekti ka magistrali, sa širokim ulicama, dobrim delom u hladu prirodnog zelenila, kog ima i na plaži. Stari deo sela je na brdovitijem delu, dok se novi deo mesta, novi Sarti i izdvojeni deo mesta, popularno nazvan Sarti Beach, nalaze na ravnom delu. Porodicama sa manjom decom bi smo možda pre preporučili novi deo Sartija, ponajpre zbog razlike u topografiji terena, lakšeg pristupa plaži, većeg broja dečijih igrališta i dovoljnim brojem prodavnica i uslužnih objekata. Mega marketi se nalaze na magistranom putu kroz mesto.

Stari deo Sartija ima više restorana poredjanih uz plažu, i ima veću pešačku ulicu, gde su poredjani butici, kafići, kao i uslužni objekti i nezaobilazni giros Obelix, koji se nalazi prekoputa kladionice i prodavnice zlata i krzna. Ne treba ni propustiti palačinke u kafeu Memfis, a u kafiću Klio pogledati zanimljiv sportski dogadjaj. Putnici agencije Mitos Travel uživaju brojne popuste u picerijama, prodavnicama i restoranima grada, a potpune informacije uvek možete dobiti od zaposlenih u agenciji. Starim delom grada dominira trg, gde se nalazi opet veći broj taverni i nekoliko prodavnica odeće i obuće, te par kafića.

Na samom kraju plaže je i već pomenuti Sarti Beach, sa najlaganijim ulaksom u more, i možda najboljim beach barom Sartija, Ark Beach Barom, nama kao agenciji najdražim u Sartiju. Preporuka.

Prosečna temperatura vazduha u Sartiju je u julu 25, u avgustu 26 stepeni, sa oko 12 sati dnevne svetlosti tokom sezone.

Plaže Sartija

U okolini Sartija, udaljenosti do 15 kilometara, nalazi se veliki broj prelepih plaža i neistraženih uvala. Sigurno najpopularnija plaža oko Sartija jeste Portokali Beach, ili Orange Beach (Oranž Bič), koja leži na istočnoj strani Sitonije, na oko šest kilometara udaljenosti od Sartija. Postoji tabla koja označava skretanje ka plaži i put od magistrale do plaže je lošijeg kvaliteta, ali podnošljiv. Delovi plaže su od stena, a jedan deo, glavni deo plaže je peščan, sa beach barom, i laganim ulaskom u vodu. Ima dosta zelenila oko plaže, kao i mesta za postavljanje peškira. Beach Bar ima toalete, struju, kao i sendviče. Na oko dva kilometra od Sartija južno se nalazi i Goa Beach bar, smešten u dobro zaklonjenoj uvali, gde nikada nema ni talasa ni vetra. Mladji posetioci Sartija će biti zadovoljni da čuju da je ovo jedini beach bar na Sitoniji koji radi i kao klub, te se neretko desi da se sačeka i izlazak sunca uz vesele ritmove elektronske muzike. Iza Goa Beach Bara, na oko 10 kilometara od Sartija, počinje Sikijska plaža, iya koje se nalaze popularna riblja taverna 5 steps in sand, sa malom peščanom plažom i Klimataria plaža, sa nekoliko beach barova i taverni, dosta zaklonjena od talasa i vetra.