Metamorfozis Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Halkidiki / Sitonija

METAMORFOZIS 2024

Hotel Blue Dolphin Metamorfozis Hotel Bianco Olympico Vatopedi Hotel Simeon Metamorfozis
BLUE DOLPHIN BIANCO OLIMPICO SIMEON
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Village Mare Metamorfozis Hotel Golden Beach Metamorfozis Hotel Olympic Bibis Metamorfozis
VILLAGE MARE GOLDEN BEACH OLYMPIC BIBIS
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★★☆☆
Hotel Porto Matina Metamorfozis Metamrfozis Metamorfozis Metamrfozis Metamorfozis
PORTO MATINA METAMORFOZIS METAMORFOZIS
★★☆☆☆    
Reveka Metamorfozis Sigo Metamorfozis Sithonia Lodge Metamorfozis
REVEKA SIGO SITHONIA LODGE
Vozina Metamorfozis
VOZINA

METAMORFOZIS 2024

Metamorfozis 2024

Metamorfozis se nalazi na samom administrativnom ulasku na poluostrvo Sitonija, na 90 kilometara od Soluna. Ova vazdušna banja je sa svih strana zaštićena gustom borovom šumom, koja se sa samim mestom lagano spušta ka peskovito-šljunkovitoj uredjenoj plaži. Glavna šetačka ulica, sa svim potrebnim turističkim sadržajima, se od magistrale spušta do mora kroz centar mesta. U ulici se nalaze prodavnice, kafići, taverne, apoteke. Na kraju ulice je park Metamorfozisa, dečija igrališta, kao i vrlo pristupačna taverna Vasilis i picerija La Strada.

Već spomenuta gusta borova šuma vrlo lekovito deluje na bolesti respiratornih organa, kako kod starijih, tako i kod mladih, zbog čega je baš ovde izgradjen dečiji kamp. Sama pozicija Metamorfozisa i šuma koja ga okružuje, garantuju dubok i miran san, ali i temepraturu tokom noći nižu za par stepeni u odnosu na ostala letovališta Sitonije.

Ispod parka Metamorfozija je prva plaža, malo uža od ostalih plaža okoline. Uredjena je, ima beach bar, ležaljke i suncobrane. Južnije, pored hotela Porto Matina, počinje malo šira plaža, takodje sa ležaljkama i suncobranima. Neuredjena plaža, sa prirodnom hladovinom i zelenim površinama poviše nje, se nalazi severno od centra, duž pomenutog dečijeg parka i ispod hotela Olympic Bibis.

Metamorfozis je, po našem mišljanju, savršen izbor za bazu prilikom svakodnevnog obilaska plaža Sitonije. Pozicija mu je takva da se vrlo lako obilaze plaže, kako zapadne, tako i istočne obale. Lidl se nalazi na šest kilometara, u obližnjem Nikitiju, samo mesto ima i restorana i taverni, apoteka u glavnoj ulici i dovoljan broj kafića. Vazduh je vrlo čist, mesto je vazdušna banja, i dosta je kvalitetan san.