Sarti Letovanje 2024

Letovanje 2024 / Grčka / Halkidiki / Sitonija

SARTI (STARI DEO) 2023

4 Season Sarti 4 Season New Sarti Afroditi Sarti
4 SEASON 4 SEASON NEW AFRODITI
Agnadi Sarti Akis 1 Sarti Aleka Sarti
AGNADI AKIS 1 ALEKA
Aleksandros Sarti Asteria New Sarti Avli Sarti
ALEKSANDROS ASTERIA NEW AVLI
Avra Sarti Chrissula Sarti Dimis Sarti
AVRA CHRISSULA DIMIS
Dina Sarti Dora Garden Sarti Eleni Sarti
DINA DORA GARDEN ELENI
Ellinikon Luxury Sarti Emanuela Sarti Filipos Sarti
ELLINIKON LUXURY EMANUELA FILIPOS
Fotis Sarti Gavra Sarti Irini Sarti
FOTIS GAVRA IRINI
Janis Sarti Jakov Sarti Katerina Sarti
JANIS JAKOV KATERINA
Katerina Resort Sarti Kiriakis Sarti Koala Sarti
KATERINA RESORT KIRIAKIS KOALA
Kostas Sarti Lefteris Sarti Ladario Sarti
KOSTAS LEFTERIS LADARIO
Lena Sarti Litsa Sarti Maria Sarti
LENA LITSA MARIA
Marianti Sarti Meri Sarti Panorama Sarti
MARIANTI MERI PANORAMA
Paralikas Sarti Paris Sarti Petros Sarti
PARALIKAS PARIS PETROS
Prokopis Sarti Renia Sarti Renia Garden Sarti
PROKOPIS RENIA RENIA GARDEN
Sarti Inn Sarti Sartios Sarti Simos Sarti
SARTI INN SARTIOS SIMOS
Sirmatenia Sarti Stelios Sarti Stelios Maria Sarti
SIRMATENIA STELIOS STELIOS MARIA
Teano Sarti Vabinis Sarti Vasso Sarti
TEANO VABINIS VASSO

SARTI (NOVI DEO) 2023

Vrahakia Sarti Akis Sarti Akis New Sarti
VRAHAKIA AKIS AKIS NEW
★☆☆☆☆    
Ana 2 Sarti Aristotelis New Sarti Babis Sarti
ANA 2 ARISTOTELIS BABIS
Berlin Sarti Elena Sarti Elena 1 Sarti
BERLIN ELENA ELENA 1
Elena 2 Sarti Elizabet Sarti Evangelia Sarti
ELENA 2 ELIZABET EVANGELIA
George Sarti Ilias Sarti Janis 2 Sarti
GEORGE ILIAS JANIS
Katerina Sarti Lambros Sarti Laura Sarti
KATERINA LAMBROS LAURA
Lemar Sarti Malama Sarti Marina Sarti
LEMAR MALAMA MARINA
Ostraco Sarti Stavrula Sarti Spanos Sarti
OSTRACO STAVRULA SPANOS
Sunshine Sarti Talizeti Sarti Trifon Sarti
SUNSHINE TALIZETI TRIFON

SARTI (BEACH) 2023

Thalassa Boutique Hotel Sarti Hotel Stefani Sarti Ammolofos Sarti
THALASSA BOUTIQUE STEFANI AMMOLOFOS
★★★★☆ ★★☆☆☆  
Astra Suites Sarti Evros Sarti Beach F and M Sarti Beach
ASTRA SUITES EVROS F AND M HOUSE
Mare Monti Sarti Palmera Sarti Panorama Beach Sarti
MARE MONTI PALMERA PANORAMA BEACH
Sarti Blue Sarti Sarti Holidays Sarti
SARTI BLUE SARTI HOLIDAYS

SARTI 2024

Sarti 2023 / Letovanje Sarti 2024

Sarti je turistički najrazvijenije mesto istočne obale Sitonije, najpopularnija destinacija za putnike koji na Sitoniju ne kreću soptvenim prevozom, i jedna od najdražih destinacija nas kao turističke agencije.

Nalazi se na oko 730 kilometara od Beograda, na istočnoj obali prelepe Sitonije. Autoputem se lako stiže od Soluna do Nea Mudanje, gde se isključuje ka Sitoniji i prateći table Gerakini Nikiti Agios Nikolaos Sarti stiže do ovog prelepog turističkog mesta. Po dolasku i po prvom pogledu sa uzbrdice na Sarti, vidite zašto je toliko popularan kod turista. Celom dužinom izlazi na prelepu peščanu plažu, u jednom delu dosta široku sa jačim ulaksom u more, dok se ka drugom kraju mesta plaža malo sužava, ali i nagib postaje sve slabiji i slabiji, da bi na kraju plaže moralo da se pešači do dubine. Ukupna dužina plaže Sarti je oko dva kilometra, i skoro celom dužinom ide uredjeno šetalište uz obalu mora. Stepenasto iznad plaže su poredjani smeštajni objekti ka magistrali, sa širokim ulicama, dobrim delom u hladu prirodnog zelenila, kog ima i na plaži. Stari deo sela je na brdovitijem delu, dok se novi deo mesta, novi Sarti i izdvojeni deo mesta, popularno nazvan Sarti Beach, nalaze na ravnom delu. Porodicama sa manjom decom bi smo možda pre preporučili novi deo Sartija, ponajpre zbog razlike u topografiji terena, lakšeg pristupa plaži, većeg broja dečijih igrališta i dovoljnim brojem prodavnica i uslužnih objekata. Mega marketi se nalaze na magistranom putu kroz mesto.

Stari deo Sartija ima više restorana poredjanih uz plažu, i ima veću pešačku ulicu, gde su poredjani butici, kafići, kao i uslužni objekti i nezaobilazni giros Obelix, koji se nalazi prekoputa kladionice i prodavnice zlata i krzna. Ne treba ni propustiti palačinke u kafeu Memfis, a u kafiću Klio pogledati zanimljiv sportski dogadjaj. Putnici agencije Mitos Travel uživaju brojne popuste u picerijama, prodavnicama i restoranima grada, a potpune informacije uvek možete dobiti od zaposlenih u agenciji. Starim delom grada dominira trg, gde se nalazi opet veći broj taverni i nekoliko prodavnica odeće i obuće, te par kafića.

Na samom kraju plaže je i već pomenuti Sarti Beach, sa najlaganijim ulaksom u more, i možda najboljim beach barom Sartija, Ark Beach Barom, nama kao agenciji najdražim u Sartiju. Preporuka.

Prosečna temperatura vazduha u Sartiju je u julu 25, u avgustu 26 stepeni, sa oko 12 sati dnevne svetlosti tokom sezone.

Plaže Sartija

U okolini Sartija, udaljenosti do 15 kilometara, nalazi se veliki broj prelepih plaža i neistraženih uvala. Sigurno najpopularnija plaža oko Sartija jeste Portokali Beach, ili Orange Beach (Oranž Bič), koja leži na istočnoj strani Sitonije, na oko šest kilometara udaljenosti od Sartija. Postoji tabla koja označava skretanje ka plaži i put od magistrale do plaže je lošijeg kvaliteta, ali podnošljiv. Delovi plaže su od stena, a jedan deo, glavni deo plaže je peščan, sa beach barom, i laganim ulaskom u vodu. Ima dosta zelenila oko plaže, kao i mesta za postavljanje peškira. Beach Bar ima toalete, struju, kao i sendviče. Na oko dva kilometra od Sartija južno se nalazi i Goa Beach bar, smešten u dobro zaklonjenoj uvali, gde nikada nema ni talasa ni vetra. Mladji posetioci Sartija će biti zadovoljni da čuju da je ovo jedini beach bar na Sitoniji koji radi i kao klub, te se neretko desi da se sačeka i izlazak sunca uz vesele ritmove elektronske muzike. Iza Goa Beach Bara, na oko 10 kilometara od Sartija, počinje Sikijska plaža, iya koje se nalaze popularna riblja taverna 5 steps in sand, sa malom peščanom plažom i Klimataria plaža, sa nekoliko beach barova i taverni, dosta zaklonjena od talasa i vetra.