Hrvatska 2020 First Minute / Hrvatska Hoteli / Hrvatska Apartmanski Smeštaj / Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Hrvatska 2020 First Minute

DALMACIJA

Biograd na moru

Brela

Dubrovnik

Makarska

Mlini

Omiš

Split

Šibenik

ISTRA

Poreč

Pula

Rovinj

Umag

KVARNER

Crikvenica

Krk

Lovran

Njivice

Omišalj

Opatija

Selce

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Hrvatska 2020 First Minute

Letovanje 2020

HRVATSKA 2020

Letovanje Dalmacija Hrvatska 2020 Letovanje Istra Hrvatska 2020 Letovanje Kvarner Hrvatska 2020
DALMACIJA ISTRA KVARNER

HRVATSKA 2020

Hrvatska 2020 First Minute

Hoteli i apartmani

Hrvatska se svojom celom dužinom prostire duž Jadranskog mora, sa obalom dugom preko 1.700 kilometara, a ako se u račun uzme i veliki broj ostrva, ta cifra prelazi 6.000 kilometara obale. Hrvatska ima oblik potkovice koja se proteže od Vukovara i granice sa Srbijom na severoistoku, preko Zagreba na zapadu i dalje do Dubrovnika na krajnjem jugu. Reljefno i klimatski je izuzetno raznolika zemlja. Njeno područje istovremeno obuhvata prostrane doline u kontinentalnom delu izmedju reka Drave i Save, planinske krajeve u centralnom delu (Lika i Gorski kotar), a u zapadnom i južnom delu prelepu sunčanu obalu sa više od hiljadu ostrva (Istra i Dalmacija). Hrvatska ima posebno očuvanu prirodu sa stotinama endemskih biljnih i životinjskih vrsta, te je gotovo 10% njene teritorije zaštićeno u okviru jedanaest parkova prirode, osam nacionalnih parkova i dva rezervata.

Primorski deo zemlje je podeljen na severni i južni deo. Severno hrvatsko primorje obuhvata poluostrvo Istru, najrazvijeniju turističku regiju, te usko i izduženo kvarnersko i podvelebitsko primorje s pripadajućim ostrvima. Najveći grad i regionalno središte je Rijeka, najveća luka u Hrvatskoj. Od većih gradova ubrajamo Pulu i Poreč u Istri, a veoma su popularni turistički centri Rovinj i Opatija, kao i ostrvska središta Krk, Rab i Mali Lošinj. Južnim hrvatskim primorjem dominira Dalmacija, regija unutar koje se razlikuju tri pojasa: ostrvski, obalski i zalivski. Regionalno središte Dalmacije je grad Split, drugi po veličini grad u Hrvatskoj i ujedno najveći na obali. Važni regionalni i privredni centri Hrvatske su gradovi Zadar, Šibenik i Dubrovnik, kao i Knin i Sinj u unutrašnjosti.

Šest gradova u Hrvatskoj, ili bar neki njihovi delovi, nalaze se na UNESCO-vom spisku svetske baštine: Poreč, Zadar, Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik. Hrvatska ima i osam nacionalnih parkova: Brioni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Plitvička jezera, Risnjak i Severni Velebit, a posebnom lepotom ističu se i ostrva Vis, Hvar, Brač i ostrva Kornatskog arhipelaga.

Nekada deo Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), Hrvatska je u sećanju starijih generacija ostala kao mesto nezaboravnih letovanja. Turizam u Hrvatskoj je veoma razvijena privredna grana, a dugačka i razudjena morska obala visoko je rangirana na listama svetskih turoperatera, pa se poslednjih godina sve češće kao gosti pojavljuju holivudske zvezde, najveći pop muzičari današnjice i ostali pripadnici svetskog džet seta.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |