Biograd na moru Hrvatska 2024 / Letovanje Biograd

Letovanje 2024 / Hrvatska / Dalmacija

BIOGRAD NA MORU HRVATSKA 2024

Hotel Kornati Biograd na moru Hotel Adriatic Biograd na moru
HOTEL KORNATI HOTEL ADRIATIC
★★★★☆ ★★★☆☆

BIOGRAD NA MORU HRVATSKA 2024

Biograd na moru Hrvatska 2024 / Letovanje Biograd 2024

Hoteli i apartmani

Biograd na moru, nekad hrvatski kraljevski grad, poznati je turistički i nautički centar u samom centru jadranske rivijere. Okružen nacionalnim parkovima (Kornati, Paklenica, slapovi Krke, Plitvička jezera) te obližnjim istorijskim gradovima Zadrom, Šibenikom i Ninom učiniće Vaš boravak na Jadranu nezaboravnim. Kupanje u čistom i bistrom moru moguće je samo stotinak metara od samog centra grada, a za one sklone miru i relaksirajućem odmoru u blizini su pošumljena ostrvca u Pašmanskom kanalu. Dve moderno opremljene marine s velikim brojem vezova, raznovrsna ponuda brodova za čarter i velik broj organiziranih regata čine Biograd jednim od svetskih nautičkih centara.

Popularne plaže:

Dražica se nalazi na oko 800 metara udaljenosti od centra Biograda. Posuta sitnim šljunkom, proteže se u smeru istoka dužinom 300 metara. Široka na kopnu, čistog mora i bogato opremljena različitim sadržajima, Dražica pruža dovoljno mesta za kupanje i zabavu svim uzrastima i kategorijama turista. Na plaži se iznajmljuju suncobrani, ležaljke, pedaline, skuteri, a tu su i razni zabavni sadržaji, poput aquagana, trampolina, odbojke na pesku ili glisera s padobranom. Duž šetališta i unutar šume nalaze se brojni kafići i restorani, poslastičarnica i mini-market.

Slanica je posebna po mnogo čemu, od prirodnog peska do jedinstvenog pogleda na celi kornatski arhipelag i najljepši zalazak sunca na Jadranu. Gostima koji su smešteni u Murteru najjednostavnije je do nje doći pešice, a ostali mogu i automobilom. Od centra Murtera udaljena je oko 700 metara, a sadržajima zadovoljava i najzahtjevnije goste. Vodeni tobogan i igraonica u moru naročito su atraktivni mladjim naraštajima.