Brela Hrvatska 2024 / Letovanje Brela

Letovanje 2024 / Hrvatska / Dalmacija

BRELA HRVATSKA 2024

Hotel Bluesun Maestral Brela Hotel Bluesun Soline Brela
HOTEL MAESTRAL HOTEL SOLINE
★★★☆☆ ★★★☆☆

BRELA HRVATSKA 2024

Brela Hrvatska 2024 / Letovanje Brela 2024

Hoteli i apartmani

Brela je malo turističko mesto na Makarskoj rivijeri. Brela nudi bogatstvo kristalno čistog mora, 6 kilometara prirodnih šljunkovitih plaža, miris i lepotu guste borove šume koja je većim delom zaštićeni spomenik kulturne baštine, brojne pešačke staze koje se isprepliću od šetališta duž obale, preko starih zaselaka koja se ponose starom dalmatinskom arhitekturom, sve do samih vrhova planine Biokovo.

Popularne plaže:

Punta Rata je šljunkovita plaža Makarskog primorja, okružena hladom borovine i kristalnim morem. Plaža Dugi rat u Brelima, poznatija pod imenom Punta rata, u američkom časopisu Forbes proglašena je najlepšom evropskom plažom i šestom najlepšom na svetu. Obluci na njoj prirodno su beli i glatki, a plaža nije uništena. Njenu prirodnu lepotu oplemenila je ljudska ruka sadržajima uz koje je kupačima boravak na njoj ugodniji. Plavu zastavu na Dugom ratu zamenila je ona sa zvezdicama EU-a, ali ostali su sadržaji koje zahteva visoki standard. Plaža se čisti, a smeće redovno odnosi. Osim turistima, plaža Brela Dugi rat privlačna je i Splićanima, naročito vikendom. Parkiranje je organizirano u borovini duž plaže.

Nikolina u Baškoj Vodi (oko 2,5 kilometara od Brela) se svrstava u najprestižnije plaže pod Biokovom. Nalazi se u samom centru letovališta, a opet je zadržala intimnost za kupače. Na njoj se vijori Plava zastava, što samo po sebi označava različite sadržaje koje mora imati, uključujući i spasilačku službu. Plaža je relativno velika, nasuta kvalitetnim materijalom. Uz nju je izgradjeno šetalište, noću osvetljeno, tako da se ne mora izlaziti u gužvu paralelne i vrlo prometne ulice kroz Bašku Vodu. Čisti se i održava više puta dnevno, a uredjena su i tri javna toaleta. Zabava traje i nakon zalaska sunca, buka se stišava u ponoć i tiho nastavlja muzika do dva sata iza ponoći.