Poreč Hrvatska 2024 / Letovanje Poreč

Letovanje 2024 / Hrvatska / Istra

POREČ HRVATSKA 2024

Hotel Albatros Plava Laguna Poreč Hotel Valamar Diamant Poreč Hotel Gran Vista Plava Laguna Poreč
HOTEL ALBATROS HOTEL DIAMANT HOTEL GRAN VISTA
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Istra Plava Laguna Poreč Hotel Materada Plava Laguna Poreč Hotel Mediteran Plava Laguna Poreč
HOTEL ISTRA HOTEL MATERADA HOTEL MEDITERAN
★★★☆☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Plavi Plava Laguna Poreč Hotel Zorna Plava Laguna Poreč Hotel Delfin Plava Laguna Poreč
HOTEL PLAVI HOTEL ZORNA HOTEL DELFIN
★★★☆☆ ★★★★☆ ★★☆☆☆
Hotel Pical Sunny Valamar Poreč
HOTEL PICAL SUNNY
★★☆☆☆

POREČ HRVATSKA 2024

Poreč Hrvatska 2024 / Letovanje Poreč 2024

Hoteli i apartmani

Poreč - Provesti dan u Poreču znači upoznati njegovu istoriju, počevši od slavne Eufrazijeve bazilike iz 6. veka, koju je izgradio istoimeni biskup i važan je preživeli primerak bizantske umetnosti. Okolina Poreča je puna zanimljivosti koje možete obići u 20 minuta, a ako ste raspoloženi, možete provesti i sate uživajući u delima iz prošlosti. Glavne atrakcije su savršeno sačuvani pozlaćeni i biserni mozaici, sjajni kao na dan kada su nastali. Najveći i najlepši mozaik je u apsidi iznad i iza oltara i prikazuje procesiju anđela oko Device Marije koja drži malog Isusa. Eufrazijeva bazilika nastala je na temeljima trobrodne crkve iz 5. veka, čiji su delovi još uvek vidljivi u podnim mozaicima severnog broda. Tu je i osmerostrana krstionica, a iza zvonika se možete uspeti i uživati u pogledu na more. Ako volite mozaike obavezno pogledajte i one smeštene u bivšoj biskupskoj palati.

Lepote Poreča nekad skriva gužva posetioca iz celoga sveta koji uživaju u gostoprimstvu i vrhunskoj usluzi po kojoj je poznat ovaj istarski dragulj. Ako pažljivo pogledate, videćete ostatke antičkog Rima u 2000 godina staroj, kamenom popločanoj ulici Decumanus, na trgu Marafor i u ruševinama hramova Neptuna i Marsa. U luci ćete naći ostatke mletačke vladavine iz 18. veka, kada su Porečom vladali i Napoleon i Habsburgovci. Mletci su u 15. veku izgradili gradski zid koji se prostirao od okruglaste kule, do unutrašnjeg Pentagonalnog tornja.

Popularne plaže:

Plaža Astra

Smeštena je u Resortu Zelena i dugačka je oko 200 metara. Jedan deo plaže je šljunkovit, dok je drugi kamenit ili popločan. Plaža je idealna za porodice, jer odmah u njenom zaledju prirodnu hladovinu stvaraju grane kedra i hrasta, a u blizini su i svi prateći turistički sadržaji.

Plaža u kampu Ulika

U sklopu nudističkog kampa Ulika oduševiće vas predivna plaža okićena Plavom zastavom. Volite li prirodnije stene ili komociju popločane plaže, ovde ćete provesti odličan dan na moru. Šljunkoviti delovi čine idealan pristup moru za najmladje. Restorani, prodavnice, tuševi i još mnogi drugi prateći sadržaji nalaze se u sklopu ovog omiljenog nudističkog kampa.

Plaža hotela Molindrio Plava Laguna

Plaža se prostire nadomak hotela Molindrio u Resortu Zelena, uz travnate površine smeštene u senci borova. Obližnji sportski centar nudi mogućnost uživanja u raznim sportskim aktivnostima, a možete se pridružiti i skijašima na vodi. Plaža je popločana, okićena Plavom zastavom kao dokaz održavanja, opremljenosti i čistoće mora i obale.

Plaža Bellevue

Plaža Bellevue je dugačka oko 250 metara. Uglavnom kamenita, smeštena je u Resortu Plava. Do nje možete stići šetnjom kroz šumarke ili uz morsku obalu. Prepoznatljiva je po posebno uredjenim ulazima u more. Osim toga, sadrži opremu za prvu pomoć, spasilačku službu koja radi svakodnevno od 8 do 17h. Dužinom cele plaže postavljeni su tuševi i kabine za presvlačenje. Osim sportsko-rekreativne razonode, predahnite u restoranu i osvežite se u barovima u blizini objekata Apartments i Villas Bellevue.

Plaža hotela Materada Plava Laguna

U sklopu hotela Materada, nedaleko od Poreča, nalazi se kamenito-šljunkovita plaža na kojoj se vijori Plava zastava. Osim za goste hotela, ova urbana plaža omiljeno je mesto i lokalnog stanovništva. Smeštena je na stenovitom poluostrvu sa manjim šljunkovitim delovima. Na plaži je dostupna celodnevna zaštita obalske službe za spašavanje i oprema za prvu pomoć. Osim sportsko-rekreativnog sadržaja, u sklopu plaže nalaze se ugostiteljski objekti sa raznovrsnom ponudom jela i pića.

Plaža Lotosi

Udaljena oko 3 kilometara od centra grada, plaža Lotosi još je jedna od predivnih plaža u sklopu Resorta Zelena. Ova šljunkovita plaža smeštena je u blagoj uvali i preuredjena je prateći prirodnu konfiguraciju zemljišta koje uranja u čisto more. Do plaže, opremljene spasilačkom službom, možete stići šetajući ili vozeći bicikl. U moru, dvadesetak metara od plaže, smešten se zabavni plutajući park za mlade. Uz plažu se nalaze restorani, kafići i prodavnice sa svim potrebnim rekvizitima za vaš morski odmor.

Plaža Galijot

Plaža se nalazi u sklopu Resorta Plava. Prostire se uz obalu malog, šumovitog polusotrva na kojem se nalaze objekti Village, Apartments i Villas Galijot Plava Laguna. Plaža je je jednim delom kamenita, a drugim delom popločana. Karakteristične su uvalice povezane šetalištem koje prati obrise morske obale, a to je i jedini način na koji možete stići do plaže. Osim toga, uredjen je i prilagodjen pristup osobama sa invaliditetom. Služba za spašavanje je uvek prisutna. Uz samu obalu nalazi se teren za odbojku na pesku, dok se deca mogu igrati u obližnjem parku. Na usluzi su vam ugostiteljski objekti s bogatom ponudom jela i pića.

Plaža hotela Mediteran Plava Laguna

Još jedna od predivnih plaža Resorta Plava nalazi se ispred hotela Mediteran. Plaža je delimično šljunkovita, dok je drugi deo popločan i stenovit. Svi sadržaji za savršen dan na moru nalaze se u neposrednoj blizini, kao i nekoliko kafića i restorana za lagani obrok ili riblji ručak.

Plaža hotela Delfin Plava Laguna

Plaža je smeštena je na južnoj strani Poreča, u sklopu Resorta Zelena. Ispod šumarka pruža se stenovita plaža sa popločanim i šljunkovitim delovima. Plava zastava vijori se nad kristalno čistim morem i obalom bogatom sportsko-rekreativnim sadržajima. Na plaži možete igrati odbojku na pesku ili iznajmiti vodene skutere i druge adrenalinske morske rekvizite, dok će za vašu sigurnost brinuti dežurna spasilačka služba. Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje.

Plaža hotela Parentium Plava Laguna

Ispred hotela Parentium u Resortu Zelena prostire se šljunkovito-stenovita plaža na kojoj se vijori Plava zastava kao znak visoke čistoće mora i obale. Opremljena je tuševima, ležaljkama i suncobranima. Za vaš aktivan odmor plaža nudi mogućnost najma pedalina i ostalih vodenih rekvizita. U hladu borova smešten je i fitnes na otvorenim, dok na samoj obali spasilačka služba svakodnevno brine o vašoj sigurnosti. Za vaš gastronomski predah probajte morske delikatese u obližnjim restoranima i konobama.

Plaža kampa Zelena Laguna

Plaža kampa Zelena Laguna smeštena je u uvali i okužena zelenilom, 5 kilometara od centra Poreča. Na uredjenoj, delom popločanoj i šljunkovitoj, a delom stenovitoj plaži, možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a na raspolaganju su i tuševi. Kamperima je u blizini plaže dostupna lučica za čamce, a na kopnu možete igrati odbojku na pesku, tenis, stoni tenis ili mini golf. Bogata ponuda obližnjih kafića i restorana upotpuniće vaš užitak letnjeg odmora.

Plaža kampa Bijela Uvala

Kampovanje u Bijeloj Uvali znači odmor na čistom vazduhu, uz samu plažu i sa velikim izborom dodatnih sadržaja. Možete se kupati u jednom od čak četiri bazena ili na plaži iznad koje se vijori Plava zastava. Dodatnu razonodu pronaći ćete u sklopu kampa, sa sportskom ponudom, mnoštvom ugostiteljskih objekata, letnjim terasama i prodavnicama.