Umag Hrvatska 2024 / Letovanje Umag

Letovanje 2024 / Hrvatska / Istra

UMAG HRVATSKA 2024

Hotel Melia Coral Plava Laguna Umag Hotel Sol Sipar Plava Laguna Umag Hotel Sol Umag Plava Laguna Umag
HOTEL MELIA CORAL HOTEL SOL SIPAR HOTEL SOL UMAG
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Turističko Naselje Polynesia Plava Laguna Umag Turističko Naselje Sol Stella Plava Laguna Umag Turističko Naselje Kangera Plava Laguna Umag
NASELJE POLYNESIA NASELJE SOL STELLA NASELJE KANGERA
★★★☆☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Adriatic Plava Laguna Umag
ADRIATIC
★☆☆☆☆

UMAG HRVATSKA 2024

Umag Hrvatska 2024 / Letovanje Umag 2024

Hoteli i apartmani

Umag je mali grad turizma i sporta, smešten u turistički atraktivnom zalivu gde se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina sa plavom zastavom. Po ulasku u grad, uživaćete u šetnji ulicama Starog grada, do obale Svetog Pelegrina, pa niz šetalište uz more prepuno kafića i restorana. Ako želite saznati više o regionalnoj istoriji i kulturi, potražite gradski muzej, a zatim posetite crkvu Uznesenja Marijina i Sv. Pelegrina na Trgu centralnom gradskom trgu.

U Umagu se održava ATP turnir poznat kao Croatia Open što je više nego dovoljno da ga proglasimo glavnim gradom tenisa u Hrvatskoj. Neki gosti dolaze u Umag samo zbog prilike da odigraju meč na istom terenu gde su igrali i neka od najvećih imena svetskog tenisa. Najbolji teniski tereni u Hrvatskoj nalaze se u blizini hotela i apartmana Plava Laguna, pa gosti mogu trenirati uz profesionalne trenere. Stella Maris Resort se proteže u zelenom pojasu uz more severno od grada i poznat je po prelepim plažama, nizom teniskih terena i raznolikom smeštaju: od soba i apartmana do luksuznih vila.

Popularne plaže:

Plaža Kanegra

Smeštena je u jednoj od najlepših uvala na zapadnoj obali Istre. Okružena je zelenilom koje pruža prijatnu hladovinu pa je pogodna za celodnevni boravak. Plaža je prekrivena sitnim šljunkom koji lagano uranja u more pa je idealna i za porodice sa malom decom. U blizini se nalaze brojni ugostiteljski i sportsko-rekreativni sadržaji.
Napomena: Turistično naselje Kanegra dozvoljava kućne ljubimce, a uključuje i nudistički kamp i plažu.

Plaža Savudrija

Obalu naselja Savudrija krase prirodne kamene plaže i svetionik iz 19. veka. Borova šuma osigurava hladovinu a jedan deo plaže je šljunkovit i pogodan za decu. Na nekim delovima plaže osiguran je pristup osobama sa invaliditetom. U blizini se nalaze brojni ugostiteljski i sportsko-rekreativni sadržaji, a najbolja je zabava traganje za školjkicama duž plaže.

Plaža Polynesia / Sol Katoro

Na ovoj dugačkoj plaži možete se odmarati, ali i dobro zabaviti, obzirom da se na njoj nude razne sportske aktivnosti. Plaža je podeljena na betonirane, šljunkovite i kamenite delove. Na njoj se nalaze tuševi, kabine za presvlačenje i nekoliko barova i restorana. Iznad plaže nalaze se Umag Tennis Academy i odbojkaško igralište, manje igralište sa dečjim sadržajem i centar za sportove na vodi. Često se organiziraju turniri u odbojci na pesku što privlači veliki broj mladih. Nadomak plaže nalaze se dva otvorena atraktivna bazena i prostrane travnate površine na kojima se možete zabavljati igrajući fudbal ili badminton. Do plaže vozi turistički vozić, a možete koristiti i Park&Ride sistem prevoza biciklima.

Plaža Aurora

Plaža je betonirana i na njoj se mogu unajmiti ležaljke, suncobrani i oprema za sportove na vodi. Postavljene su stepenice za ulaz u more, a već na ulazu u more je duboka voda. Iznad plaže nalazi se prijatna hladovina gde se možete skloniti sa sunca, a do plaže možete stići turističkim vozićem čija se stanica nalazi odmah pored plaže.

Glavna plaža

Ova peščana plaža nalazi se u naselju Punta, i zapravo je prava gradska plaža, a najviše u njoj uživaju djeca. Na plaži je najlepše ujutru jer je more zaista prekrasno - mirno, čisto i bistro. Od pratećih sadržaja na plaži se nalazi igralište za odbojku na pesku, tobogan, ljuljaške i restoran. Na obližnjim štandovima možete pronaći kupaće kostime, razne suvenire, igračke za plažu…

Plaža Osmica

Smeštena u Stella Maris Resortu, ispred apartmana Sol Stella, nudi sve što Vam je potrebno za idealan odmor na plaži sa decom. Roditelji s malenim bebama hladovinu mogu potražiti u borovoj šumi. Ispod popločane plaže s ležaljkama i suncobranima nalazi se pesak na kojem se deca mogu bezbrižno igrati i trčati. Na plaži se nalaze kante za smeće, kabine za presvlačenje, tuševi, ležaljke i suncobrani, a ulaz u more je pristupačan deci. U blizini se nalaze brojni ugostiteljski sadržaji, a najatraktivniji je bazen sa gusarskim brodom koji garantuje nezaboravnu zabavu za sve uzraste.

Plaža Laguna Stella Maris

Šljunkovita plaža sa sertifikatom Plave zastave u Stella Maris Resortu, nalazi se u neposrednoj blizini stadiona gde se održava najpoznatiji ATP teniski turnir u Hrvatskoj. Do same plaže vodi i turistički vozić koji je deci posebno zanimljiv, pa probajte za vreme boravka u Umagu koristiti i ovo prevozno sredstvo. Na raspolaganju je i Park&Ride sistem prevoza biciklima. Na plaži se nalaze ležaljke sa suncobranima, toaleti, tuševi i kafići. Malo starija deca, ali i odrasli uživaće u izvrsnoj ponudi vodenih sportova.

Plaža Canova Park Umag

Plaža je nagradjena Plavom zastavom, sadrži stepenice za olakšan pristup moru osobama s invaliditetom. Područje plaže gotovo je u potpunosti popločano, a u njenoj blizini nalaze se trgovine, barovi i restorani smešteni unutar kampa.

Centralna plaža Park Umag

Plaža je šljunkovita s betoniranim delovima i stepenicama koje služe za ulaz u more, a uredjena je i nova terasa za sunčanje sa svim pratećim sadržajima. Za zabavu i aktivnosti osmišljena je posebna ponuda u sportskom centru, gde se možete upustiti u vodene sportove i koristiti raznim sportskim terenima i rekvizitima, a osveženje možete potražiti u kafićima i restoranima u blizini.