Pula Hrvatska 2024 / Letovanje Pula

Letovanje 2024 / Hrvatska / Istra

PULA HRVATSKA 2024

Hotel Park Plaza Histria Pula Hotel Park Plaza Arena Pula Hotel Brioni Pula
HOTEL HISTRIA HOTEL ARENA HOTEL BRIONI
★★★★☆ ★★★☆☆ ★★☆☆☆
Hotel Horizont Resort Pula
HOTEL HORIZONT
★★☆☆☆

PULA HRVATSKA 2024

Pula Hrvatska 2024 / Letovanje Pula 2024

Hoteli i apartmani

Pula - Poznata po svom koloseumu, Pula je nekad bila središte Habsburške brodogradnje. I danas je luka koja godišnje otpremi milione tona tereta širom sveta. Centar grada obiluje trgovinama, velikom natkrivenom pijacom i ribarnicom. Kako god vam se činilo, Pula ima puno toga za pokazati, medjutim za ono pravo uživanje treba se potruditi. Počnite s Lukom Sergijevaca ili Zlatnim vratima, zatim Forumom, Augustovim hramom, pa ako ne stignete ništa drugo, makar uhvatite brod za Brijune iz Fažane.

Danas Pula pruža velike mogućnosti za turistički odmor, jer je uz dobro opremljene vile i hotele, turistička ponuda obogaćena mnogobrojnim terenima za sport, rekreaciju i zabavu, diskotekama, kazinom, ali i organizacijom raznovrsnih okolnih izleta. Ponosi se odlično očuvanim amfiteatrom, najvećim nalazištem amfora na svetu, Augustovim hramom, mnogim crkvama, samostanima, Venecijanskom i Austro-Ugarskom arhitekturom, vrhunskom i raznolikom ponudom hrane i vina u njenim brojnim restoranima, bogatim muzejima, galerijama, koncertnim dogadjanjima, odličnim noćnim provodima i mnogim drugim atraktivnostima smeštenim u ovaj slavni grad.

Pula nije klasično turističko odredište koje će vam ponuditi samo hotele, beton, plaže i sunce. Pula je mesto s dugom i burnom prošlošću koja na svojim ulicama čuva simbole i tragove davno prošlih vremena.