Krk Hrvatska 2024 / Letovanje Krk

Letovanje 2024 / Hrvatska / Kvarner

KRK HRVATSKA 2024

KRK HRVATSKA 2024

Krk Hrvatska 2024 / Letovanje Krk 2024

Hoteli i apartmani

Krk - od kopna ga deli more ali ga s njim veže 1.430 metara dug most. Medjutim, zahvaljujući njegovim specifičnostima, sasvim je sigurno da ima mnoge zanimljivosti te da je, kao što to obično jeste sa ostrvima, privlačan na poseban način. Putovanje Krkom - "zlatnim ostrvom", kako su ga zbog njegovih posebnosti zvali u antici - put je kroz dugu istoriju ali i dinamičnu turističku stvarnost utemeljenu na kvalitetnoj ponudi, aktivnom životu, tradiciji i bogatoj gastronomskoj ponudi. Verujete li u simboliku brojeva, recimo i to da je Krk sudbinski povezan s brojem sedam - u 7. veku su ga naselili Hrvati, sedam se puta uspešno obranio od gusara, sedmi po redu Frankopan bio je krčki knez a ostrvo danas ima sedam glavnih središta.

Ostrvo Krk okružuje bistro i čisto more, a svojom lepotom posebno privlače plaže. Bilo da su skrivene u uvalama ili uredjene hotelske i gradske plaže, šljunkovite, peskovite, kamenite, stenovite, plaže uz kampove ili one do kojih se može doći brodićem ili šetajući po pastirskim stazama uz borovu šumu, sve su to plaže ostrva Krka koje mogu zadovoljiti različite potrebe. Želite li provesti godišnji odmor u krugu porodice uz sportske aktivnosti i zabavu na raspolaganju vam je niz manjih i većih uvala povezanih šetalištima koje nude mnogobrojne sadržaje, poput onih sportskih, parkova za decu sa igralištima, neretko smeštenih u debeloj hladovini zelenila te ugostiteljski objekti.

Ukoliko preferirate osamu ili ste romantičan tip, male uvalice koje skrivaju još neotkrivene plaže, udaljene od civilizacije i turističkih gužvi, neke dostupne samo sa morske strane, pravi su izbor za vas. Zalaskom sunca, plaže mame na romantične šetnje ili zabavu. U potrazi za dobrim provodom svakako posetite caffe barove i klubove koji neretko na otvorenom nude zabavu do kasnih noćnih sati. Uz spomenute plaže, ostvo nudi i plaže za kućne ljubimce, a na raspolaganju su i nudističke plaže na kojima ćete uživati u prirodnim lepotama obale, kristalno čistom moru i spoju prirode i čoveka.

Ostrvo Krk je i ostrvo Plavih zastava. Na ukupno 15 plaža ponosno se vijore Plave zastave kao najbolji dokaz čistoće mora i obale, te postignutih standarda kvaliteta usluge i turističke ponude. Svakako valja pridodati činjenicu da sezona kupanja na Krku počinje već u proleće i traje sve do kasne jeseni, zahvaljujući blagoj mediteranskoj klimi.