Hrvatska 2020 First Minute / Hrvatska Hoteli / Hrvatska Apartmanski Smeštaj / Leto 2020
Booking.com Partner / Plaćanje na Rate
Hrvatska 2020 First Minute

DALMACIJA

Biograd na moru

Brela

Dubrovnik

Makarska

Mlini

Omiš

Split

Šibenik

ISTRA

Poreč

Pula

Rovinj

Umag

KVARNER

Crikvenica

Krk

Lovran

Njivice

Omišalj

Opatija

Selce

USLOVI PLAĆANJA

PUTNO OSIGURANJE

BALKAN TOURS

FLIXBUS SRBIJA

Omišalj Hrvatska 2020 / Letovanje Omišalj

Letovanje 2020 / Hrvatska / Kvarner

OMIŠALJ HRVATSKA 2020

Hotel Hotel Hotel
HOTEL HOTEL HOTEL
★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆

OMIŠALJ HRVATSKA 2020

Omišalj Hrvatska 2020 / Letovanje Omišalj 2020

Hoteli i apartmani

Omišalj će vas dočekati sa slikovitim starogradskom jezgrom smeštenim na 85 metara visokoj litici. Zahvaljujući blagoj klimi i izvrsnom položaju u blizini mosta, aerodroma i grada Rijeke, Omišalj je privlačna turistička destinacija s tradicijom dužom od 100 godina. Istorija grada seže daleko u prošlost: oko hiljadu godina pre Hrista ove prostore su naseljavali Iliri, potom Rimljani, a u 7. veku dolaze Hrvati. U 11. veku Omišalj je bio važno središte pismenosti, u 12. ceku spominje se kao Castri musculi (od lat. Ad musculi - mesto školjki), a u 15. veku krčki su knezovi Frankopani u njemu izgradili jednu od svoje četiri tvrdjave.

Omišalj danas s pravom nosi epitet grada-spomenika čija je kulturno-arhitektonska baština izrazito bogata. Potvrdjuju to i ostaci rimskoga grada Fulfinuma iz 1. veka i ranohrišćanske bazilike Mirine iz 5. veka te brojni drugi istorijski spomenici. Omišalj se posebno ponosi ranosrednjovjekovnim reljefima kojih samo u ovom gradu ima više nego u pojedinim evropskim državama.

Plaže u Njivicama i Omišlju nalaze se u središtu zbivanja i nude različite sadržaje za ispunjen dan na moru u blizini kafića i restorana. Onima koji više vole mir i osamu na raspolaganju su prirodne plaže u obližnjim uvalama smeštene dalje od samog centra letovališta. U Njivicama je i plaža za pse Kijac. Na plaži Jadran u Njivicama i plaži Pesja u Omišlju ponosno se vijori Plava zastava kao dokaz čistoće mora i obale i visokog kvaliteta turističkih sadržaja i usluga.

Turistička agencija Mitos Travel Beograd
Majke Jevrosime 4
106505 Beograd Srbija
tel: 011. 30 333 40
mail: upit@mitos.rs
Mitos Travel, punopravna članica YUTA
cene na sajtu su informativnog karaktera, važeća je ponuda dobijena putem maila ili u prostorijama agencije.
| Facebook | Twitter | Instagram | Youtube |