Divčibare Letovanje 2020

Letovanje 2020 / Srbija / Planine

DIVČIBARE LETOVANJE 2020

Hotel Crni Vrh Divčibare Hotel Divcibarski Zamak  Divčibare Hotel Divčibare Divčibare
HOTEL CRNI VRH HOTEL DIVČIBARSKI ZAMAK HOTEL DIVČIBARE
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Pepa Divčibare Apartmani Divcibarski Vajati Divčibare Vila Bob Petosevic Divčibare
HOTEL PEPA DIVCIBARSKI VAJATI VILA BOB
★★☆☆☆    

DIVČIBARE LETOVANJE 2020

Divčibare Letovanje 2020

Divčibare predstavljaju visoravan i turistički centar planine Maljen, okružene valjevskim planinama Povlen i Suvobor, sa mnoštvom prostranih livada i šuma, ispresecane rekama, potocima i kanjonima strmih litica. Divčibare su jedan od najpoznatijih turističkih, planinskih i ski centara Srbije, obuhvataju četiri rezervata prirode: Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir.
Zahvaljujući svojim prirodnim karakteristikama, blagotvornosti okruženja, pogodnim za disajne organe, spoju morske, karpatske i panonske klime, na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 metara, Divčibare predstavljaju vazdušnu banju i riznicu dobrog zdravlja. Divčibare se nalaze 38 km južno od Valjeva, 110 kilometara od Beograda.
Pored fantastičnog prirodnog bogadstva, na ovoj planini možete uživati i u brojnim drugim turističkim sadržajima. Posebno treba izdvojiti mnogobrojne staze za šetnju, brojne hotele sa wellnes i spa uslugom, odličan gastronomski izbor ali i kulturne manifestacije. Najpoznatija turistička manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine na Divičbarama zove se Beli narcis.
Sportistima su na Divčibarama dostupni mnogi tereni, a zimi ski-staze i liftovi, idealni za decu i početnike. Najduža staza ima 800 metara, nalazi se na severnoj padini Crnog vrha, i osvetljena je noću.