Sokobanja Letovanje 2020

Letovanje 2020 / Srbija / Banje

SOKOBANJA LETOVANJE 2020

Hotel Sokoterme Sokobanja Apartman Dana Sokobanja Apartman Uzor Sokobanja
HOTEL SOKOTERME APARTMAN DANA APARTMAN UZOR
★★★☆☆    
Apartmani Nataly Spa Sokobanja Apartmani S&M Sokobanja Apartmani Swiss Lux Sokobanja
APARTMANI NATALY SPA APARTMANI S&M APARTMANI SWISS LUX
Vila Almax Sokobanja Vila Banjica Sokobanja Vila Ćirković Sokobanja
VILA ALMAX VILA BANJICA VILA ĆIRKOVIĆ
Vila Milsa Lux Sokobanja Vila Srefanovic Sokobanja
VILA MILSA LUX

VILA STEFANOVIĆ

SOKOBANJA LETOVANJE 2020

Sokobanja Letovanje 2020

Sokobanja se nalazi u središnjem delu jugoistočne Srbije, na nadmorskoj visini od oko 400 m i predstavlja turističku regiju nadaleko poznatu po specifičnoj mikroklimi, naročito pogodnoj za lečenje respiratornih oboljenja, a poseduje i šest termomineralnih izvora koji se koriste u lečenju različitih oboljenja. Udaljena je 60 km od Niša, a 230 km od Beograda.

Za Sokobanju je karakteristična ruža vetrova koja se formira iznad kotline, kao i bogatstvo vazduha negativnim jonima. Okolinu karakteriše izobilje šuma, izvora, proplanaka, izletišta i turističkih lokacija. Neke od najznačajnijih su srednjovekovni grad Sokograd, reka Moravica, izletište Lepterija, vodopad Ripaljka, planinski vrh Ozren, tursko kupatilo Amam u centru mesta, kao i nedavno sagrađeni Akva park.

Pristupačna lokacija, pogodna klima, bogatstvo termomineralnih izvora i bogata kulturno istorijska tradicija ovog mesta su glavni motivi koji iz godine u godinu privlače sve veći broj turista i zahvaljujući kojima je Sokobanja danas jedno od najposećenijh turističkih mesta u Srbiji.