Jezera Srbija

Letovanje 2024 / Srbija

JEZERA SRBIJA Zimovanje 2024

Borsko jezero Srbija Palićko jezero Srbija Srebrno jezero Srbija
BORSKO JEZERO PALIĆKO JEZERO SREBRNO JEZERO

JEZERA SRBIJA ZIMOVANJE 2024

Jezera Srbija Zimovanje 2024

Srbija je izuzetno bogata jezerima, koja su odličan izbor za sve koji vole odmor u prirodi, kao i sport i rekreaciju. Ona nude mogućnost odmora, u pravom smislu te reči, a posebno uživanje u pecanju. Medjutim, vikend na jezeru sebi mogu da priušte i oni koji su pobornici aktivnog odmora, koji će se tako opredeliti za vožnju čamcima i biciklima kao i za duge šetnje i planinarenja. Ono što je karakteristično za svako jezero - za koje god da se odlučite, uživaćete u odličnoj lokalnoj hrani i srpskim specijalitetima.

U podnožju planine Crni Vrh, na 17 kilometara od Bora, planinski vodotoci su 1959. godine zarobljeni branom. Na nadmorskoj visini od 438 metara, glatka površina jezerske vode od 30 hektara ogledalo je za slikovitu i raskošnu lepotu okolnih predela. Leti temperatura vode dostiže 25 stepeni, te je ovo jezero idealna lokacija za sve koji žele da letnji odmor provedu u Srbiji. Veliki broj neuređenih i nekoliko uredjenih plaža su na raspolaganju svima koji se odluče za Borsko jezero.

Palićko jezero nalazi se na severu naše zemlje, u blizini Subotice. Podeljeno je na četiri sektora. Od davnina se smatra da ova voda ima lekovita svojstva, dok je blato bogato mineralima. Ovo je odličan izbor za one koji vole da posmatraju ptice, jer ih je ovde 207 vrsta, kao i za one koji žele da imaju foto-safari ture. U jezeru živi 19 vrsta riba, a jedna od njih je i čikov.

Srebrno jezero je veštačko jezero koje se nalazi u blizini Velikog Gradišta i utvrdjenja Ram. Ova destinacija je veoma popularna za odmor, posebno porodični, kao i za ribolov. Posebna atrakcija ovog kraja je akva park. Preporučujemo Vam da obavezno odete na neko od krstarenja, kojima se moiže sa reke mogu videti lepote Dunava ali i posetiti golubačka tvrdjava. Posetioci mogu da posete i Lepenski vir, Viminacijum, kao i manastire Tumane i Nimnik koji se nalaze u blizini jezera.