Vrnjačka Banja Letovanje 2020 / Vrnjačka Banja smeštaj

Letovanje 2020 / Srbija / Banje

VRNJAČKA BANJA LETOVANJE 2020

Hotel Tonanti Vrnjačka Banja Hotel Aleksandar Vrnjačka Banja Hotel Solaris Resort Vrnjačka Banja
HOTEL TONANTI HOTEL ALEKSANDAR solaris resort
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Sunny Hill And Spa Vrnjačka Banja Hotel Fontana Vrnjačka Banja Hotel Kralj Vrnjačka Banja
HOTEL SUNNY HILL&SPA HOTEL FONTANA HOTEL KRALJ
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Danica Vrnjačka Banja Apartman Anilux Vrnjačka Banja Apartman Dunjic Vrnjačka Banja
HOTEL DANICA APARTMAN ANILUX APARTMAN DUNJIĆ
★★☆☆☆    
Apartmani Royal Lux Vrnjačka Banja Vila Splendor Vrnjačka Banja Vila Top Hill Radosavljević Vrnjačka Banja
APARTMANI ROYAL LUX VILA SPLENDOR VILA TOP HILL

VRNJAČKA BANJA 2020

Vrnjačka Banja Letovanje 2020 / Vrnjačka Banja smeštaj

Vrnjačka Banja se nalazi u Centralnoj Srbiji, na šumovitim padinama Goča, na oko 230 metara nadmorske visine. Udaljena je 200 km od Beograda, a 125 km od Niša. Do Vrnjačke Banje se dolazi magistralnim putem preko Kraljeva i autoputem preko Pojata.

Kada govorimo o banjskom turizmu, Vrnjačka Banja svakako je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Kraljica kontinentalnog turizma, kako je zovu, može se pohvaliti bogatom turističkom ponudom. Sve veći broj gostiju ne dolazi u banju da bi se lečio, već na odmor i to uglavnom tokom letnje turističke sezone. Karneval u Vrnjačkoj Banji je vodeća ovakva manifestacija u Srbiji koja okupi preko 200.000 posetilaca. Vrnjački Karneval se održava u julu mesecu i traje nedelju dana. U tom periodu gosti Vrnjačke Banje mogu videti veliki broj događaja, maskenbala, festivala i koncerata.

Osim terapija i klasičnih pansionskih usluga gostima su na raspolaganju saune, kuglane, otvoreni i zatvoreni bazeni, fitnes centri. Prošlost i sadašnjost se ovde neprestano prepliću, a srednjevekovni spomenici u okolini Vrnjačke Banje se smatraju pravim kulturnim blagom. U samoj Vrnjačkoj Banji se nalaze senoviti parkovi, trim staze koje vode kroz borove šume, do okolnih brežuljaka, što je sve idealno za rekreaciju, uključujući lov i ribolov na obližnjoj reci Moravi.