Vrnjačka Banja 2024 / Vrnjačka Banja smeštaj

Letovanje 2024 / Srbija / Banje

VRNJAČKA BANJA 2024

Hotel Tonanti Vrnjačka Banja Hotel Aleksandar Vrnjačka Banja Hotel Solaris Resort Vrnjačka Banja
HOTEL TONANTI HOTEL ALEKSANDAR solaris resort
★★★★★ ★★★★☆ ★★★★☆
Hotel Sunny Hill And Spa Vrnjačka Banja Hotel Fontana Vrnjačka Banja Hotel Kralj Vrnjačka Banja
HOTEL SUNNY HILL&SPA HOTEL FONTANA HOTEL KRALJ
★★★★☆ ★★★★☆ ★★★☆☆
Hotel Danica Vrnjačka Banja Apartman Anilux Vrnjačka Banja Apartman Dunjic Vrnjačka Banja
HOTEL DANICA APARTMAN ANILUX APARTMAN DUNJIĆ
★★☆☆☆    
Apartmani Royal Lux Vrnjačka Banja Apartmani Vidikovac Vrnjačka Banja Vila Splendor Vrnjačka Banja
APARTMANI ROYAL LUX APARTMANI VIDIKOVAC VILA SPLENDOR
Vila Top Hill Radosavljević Vrnjačka Banja
TOP HILL

VRNJAČKA BANJA 2024

Vrnjačka Banja / Banje Srbija 2024

Vrnjačka Banja se nalazi u Centralnoj Srbiji, na šumovitim padinama Goča, na oko 230 metara nadmorske visine. Udaljena je 200 km od Beograda, a 125 km od Niša. Do Vrnjačke Banje se dolazi magistralnim putem preko Kraljeva i autoputem preko Pojata.

Kada govorimo o banjskom turizmu, Vrnjačka Banja svakako je jedna od najpopularnijih destinacija u Srbiji. Kraljica kontinentalnog turizma, kako je zovu, može se pohvaliti bogatom turističkom ponudom. Sve veći broj gostiju ne dolazi u banju da bi se lečio, već na odmor i to uglavnom tokom letnje turističke sezone. Karneval u Vrnjačkoj Banji je vodeća ovakva manifestacija u Srbiji koja okupi preko 200.000 posetilaca. Vrnjački Karneval se održava u julu mesecu i traje nedelju dana. U tom periodu gosti Vrnjačke Banje mogu videti veliki broj dogadjaja, maskenbala, festivala i koncerata.

Osim terapija i klasičnih pansionskih usluga gostima su na raspolaganju saune, kuglane, otvoreni i zatvoreni bazeni, fitnes centri. Prošlost i sadašnjost se ovde neprestano prepliću, a srednjevekovni spomenici u okolini Vrnjačke Banje se smatraju pravim kulturnim blagom. U samoj Vrnjačkoj Banji se nalaze senoviti parkovi, trim staze koje vode kroz borove šume, do okolnih brežuljaka, što je sve idealno za rekreaciju, uključujući lov i ribolov na obližnjoj reci Moravi.