Nacionalni Parkovi Srbija 2024

Letovanje 2024 / Srbija

NACIONALNI PARKOVI SRBIJA 2024


Nacionalni parkovi Srbija Nacionalni parkovi Srbija Nacionalni parkovi Srbija
DJERDAP FRUŠKA GORA ŠAR PLANINA

NACIONALNI PARKOVI SRBIJA 2024

Nacionalni parkovi Srbija 2024

Srbija je poznata po svojim prirodnim lepotama, a u okviru svojih granica ima čak pet nacionalnih parkova. Njihova se lepota ne može dočarati ni fotografijama niti rečima, zato ćemo se potruditi da za Vas izdvojimo najbolju ponudu smeštaja, kako biste ovo leto uživali u nestvarnim lepotama naše zemlje.
Nacionalni park Djerdap nalazi se na granici Srbije i Rumunije, duž desne obale Dunava. Nacionalnim parkom je proglašen 1974. godine.

Nacionalni park Fruška gora nalazi se u blizini Novog Sada, a nacionalnim parkom je proglašena 1960. godine. Njen najviši vrh je Crveni čot (538m), a najpoznatije mesto je turistički centar Iriški venac koji se nalazi na 490 metara visine. Blizina glavnog grada kao i šarmantnih Sremskih Karlovaca, bezbroj vinarija, nepregledne poljane i potpuni mir i tišina su samo neki od razloga zašto da posetite Frušku goru.
Nacionalni park Šar planina se nalazi na području Kosova i Metohije i prostire se na 39.000 hektara, a nacionalnim parkom je proglašena 1986. godine. Zbog činjenice da na njoj boravi 147 vrsta leptira, Šar planina je najbogatije područje u Evropi, a na ovoj planini se mogu videti i brojna glacijalna jezera i oblici reljefa, zbog čega predstavlja muzej glacijalnog reljefa nad otvorenim nebom.