Planine Srbija

Letovanje 2021 / Srbija

PLANINE SRBIJA LETOVANJE 2021

Divčibare Planine Srbija Goč Planine Srbija Rudnik Planine Srbija
DIVČIBARE GOČ RUDNIK
Rtanj Planine Srbija Tara Planine Srbija Zlatar Planine Srbija
RTANJ TARA ZLATAR
Zlatibor Planine Srbija
ZLATIBOR

PLANINE SRBIJA LETOVANJE 2021

Planine Srbija Letovanje 2021

Planine, jedinstveno prirodno bogatstvo Srbije kristalno bistrih jezera i slapova, gustih šuma, pašnjaka i ski centara, uključuje i 15 vrhova koji prelaze visinu od 2.000 metara. Planine su već godinama ponos Srbije i najatraktivnija mesta za razonodu i uživanje, a na njima se nalaze svetski poznati turistički centri - Kopaonik, Tara, Zlatibor i Stara planina.

Podjednako jedinstvena, još neotkrivena i netaknuta priroda krasi Besnu Kobilu, Suvu planinu, Rtanj, Ruj… Jedinstveni ekosistemi, dobro uređene staze za skijanje i šetnju, mogućnosti za avanture planinarenja kao i veliki broj sunčanih sati godišnje, na planine u Srbiji već godinama privlače veliki broj posetilaca iz zemlje i sveta.

Obronci srpskih planina bogati su termomineralnim izvorima, pa se najveće banje Srbije nalaze upravo u podnožju ovih masiva. Planine Srbije i turistički centri na njima imaju veliki potencijal ne samo za razvoj zimskog turizma, već i seoskog, lovnog, biciklističkog i kongresnog turizma.

Najveće srpske planine imaju dobro opremljene ski centre koji zimi rade punom parom, a planine beleže sve veći broj poseta. Uz to, njihova posebnost je ljubaznost ovdašnjih domaćina, bogata tradicionalna kuhinja sa mnoštvom ukusnih jela i miran san, kakav još retko gde postoji. Potražite odmor za svoju dušu u žuboru čistih planinskih potoka, u mirisu planinskog cveća, predahu uz kuvano vino kraj kamina… Dobrodošli na planine Srbije!