Planine Srbija Letovanje 2020

Letovanje 2020 / Srbija

PLANINE SRBIJA LETOVANJE 2020

Div;ibare Planine Srbija Planine Srbija Planine Srbija
DIVČIBARE GOČ maljen
Planine Srbija Planine Srbija Zlatar Planine Srbija
RUDNIK TARA ZLATAR
Planine Srbija
ZLATIBOR

PLANINE SRBIJA LETOVANJE 2020

Planine Srbija Letovanje 2020

Planine, jedinstveno prirodno bogatstvo Srbije kristalno bistrih jezera i slapova, gustih šuma, pašnjaka i ski centara, uključuje i 15 vrhova koji prelaze visinu od 2.000 metara. Planine su već godinama ponos Srbije i najatraktivnija mesta za razonodu i uživanje, a na njima se nalaze svetski poznati turistički centri – Kopaonik, Tara, Zlatibor i Stara planina.

Podjednako jedinstvena, još neotkrivena i netaknuta priroda krasi Besnu Kobilu, Suvu planinu, Rtanj, Ruj… Jedinstveni ekosistemi, dobro uređene staze za skijanje i šetnju, mogućnosti za avanture planinarenja kao i veliki broj sunčanih sati godišnje, na planine u Srbiji već godinama privlače veliki broj posetilaca iz zemlje i sveta.

Obronci srpskih planina bogati su termomineralnim izvorima, pa se najveće banje Srbije nalaze upravo u podnožju ovih masiva. Planine Srbije i turistički centri na njima imaju veliki potencijal ne samo za razvoj zimskog turizma, već i seoskog, lovnog, biciklističkog i kongresnog turizma.

Najveće srpske planine imaju dobro opremljene ski centre koji zimi rade punom parom, a planine beleže sve veći broj poseta. Uz to, njihova posebnost je ljubaznost ovdašnjih domaćina, bogata tradicionalna kuhinja sa mnoštvom ukusnih jela i miran san, kakav još retko gde postoji. Potražite odmor za svoju dušu u žuboru čistih planinskih potoka, u mirisu planinskog cveća, predahu uz kuvano vino kraj kamina… Dobrodošli na planine Srbije!