Goč Zimovanje 2024

Letovanje 2024 / Srbija / Planine

GOČ Zimovanje 2024

Apartmani Kedar Goč
SELO KEDAR

GOČ ZIMOVANJE 2024

Goč Zimovanje 2024

Planina Goč, izdiže se iznad Vrnjačke Banje, južno od Zapadne Morave. Spada u niže planine sa najvišim vrhom Krnja jela (1127m) i izvorište je mnogih potoka i rečica koje otiču prema Zapadnoj Moravi i Rasini i daju posebnu draž planinskom krajoliku Goča. Goč je udaljen 15-tak kilometara od Vrnjačke Banje (i oko 200 km od Beograda) i upravo ga ta blizina čini jednim od mesta koje se preporučuje za izlete banjskih turista. Planina Goč je izuzetno bogata izvorima i bistrim planinskim rekama. Na ovoj planini se nalazi i veštačko jezero Selište.

Poslednjih godina ova planina svojom bogatom prirodom i sve raznovrsnijom ponudom smeštaja postaje i jedan od turističkih centara ovog predela. Ljubitelji prirode leti na Goču pored svežeg planinskog vazduha mnogobrojnih šuma četinara i listopada mogu uživati u šetnji poljima borovnica, šumskih jagoda, poljima obraslim planinskim travama.

Goč je i sportski centar sa terenima za košarku, mali fudbal stazama za šetnju i tračanje, kao i ski stazama za skijaše različitih uzrasta. Na delu planine sa strane Vrnjačke Banje nalaze se dve staze za skijanje dužine 500 m i širine oko 60 m, pri čemu je visinska razlika od vrha do dna 123 m. Ono što posebno krasi ove staze jeste mogučnost noćnog skijanja jer je cela staza je osvetljena tako da pruža jedno posebno i neprocenljivo iskustvo za sve ljubitelje uživanja na snegu. Naravno da ponuda turistima ne bi bila kompletna da tu nisu i etno-restorani u kojima će vas poslužiti ukusnim domaćim specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje.