Zlatibor

Letovanje 2024 / Srbija / Planine

ZLATIBOR Zimovanje 2024

Apartmani Erak Hill  Zlatibor Apartmani Pino D'Oro  Zlatibor Apartmani Sunčana Dolina Zlatibor
ERAK HILL PINO D' ORO SUNČANA DOLINA
Konačište Kristal Zlatibor
KONAČIŠTE KRISTAL

ZLATIBOR ZIMOVANJE 2024

Zlatibor Zimovanje 2024

Zlatibor, planina nestvarne lepote i živopisne prirode nalazi se u zapadnom delu Srbije na prosečnoj visini od 1000m, 230km od Beograda, 300 km od Novog Sada i 300km od Jadranskog mora. Krase je prijatna klima i bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošarani zlatnim borovima po kojima je planina dobila ime.

Turistički potencijal Zlatibora počeo se razvijati još 1893. godine, nakon što je tadašnji srpski kralj Aleksandra I Obrenović uživao u blagodetima ovog kraja. Vremenom, zahvaljujući prirodi i njenim poštovaocima Zlatibor je izrastao u čuveni centar planinskog, rekreativnog, lovnog, ribolovnog i, poslednjih decenija, zdravstvenog turizma, atraktivan turistima kako tokom leta, tako i tokom zime.

Najviši vrh Zlatibora, Tornik (1.490m), udaljen je devet kilometara od centra i opremljen šestosednom žičarom, dva ski lifta i četiri staze. U samom centru se nalaze brojni kafići, poslastičarnice i restorani sa tradicionalnom zlatiborskom kuhinjom, klubovi u kojima se možete dobro zabaviti do ranih jutarnjih časova, kao i lokalna pijaca koja je izvanredno snabdevena voćem i povrćem iz okolnih sela. Na njoj ćete naći domaće mesne, mlečne i preradjevine meda po kojima je ovaj kraj poznat.