Rudnik

Letovanje 2024 / Srbija / Planine

RUDNIK Zimovanje 2024

Apartmani Šumski Kutak Rudnik
APARTMANI ŠUMSKI KUTAK

RUDNIK ZIMOVANJE 2024

Rudnik Letovanje 2020

Planina Rudnik, nalazi se u samom srcu Šumadije, udaljena oko 100 km južno od Beograda. Najviši vrh je Cvijićev vrh (1132m), a pored njega ovaj prirodni biser ima još čak 8 vrhova koji prelaze nadmorsku visinu od 1000 metara. Ova planina je idealne letnja destinacija zbog čistog vazduha i nezagadjene prirode.

Blizina istorijskih spomenika, ali i fantastični domaći specijaliteti i odlični rekreatvini i sportski sadržaji razlog su da se zaputite ka Rudniku. Izvanredna klima, flora, fauna i nadmorska visina ono što je opredelilo stručnjake da još 1922. godine proglase ovu planinu vazdušnom banjom lekovitih karakteristika.

Na Rudniku postoje sportski tereni, bazen i drugi sadržaji. Jedan od najzanimljivijih lokaliteta je vulkanska kupa Ostrvica, na kojoj se nalaze ostaci srednjevekovnog grada. Još jedan srednjevekovni lokalitet na Rudniku zove se Gradovi. Ovde možete videti ostake turske varoši i tvrdjave, podignute na ostacima starijeg, srpskog utvrdjenja Rudnik.

Kada je reč o turističkim sadržajima, Rudnik se može pohvaliti hotelom Nada koji se nalazi u samom centru i nezaobilazno je mesto ove varošice i zbog svoje letnje bašte, diskoteke i noćnog kluba, ali i zbog zatvorenog bazena, sportskih sadržaja i izvrsne hrane. Ponudu upotpunjuje i planinarski dom, kao i nekoliko domaćinstava kod kojih možete potražiti konačište. Odlični putevi čine Rudnik i atraktivnom bazom za izlete u Šumadiju, pa odavde možete brzo i lako posetiti Bukovičku banju, Aranđelovac, banju Ljig, Vrujce, kao i mnoge kulturno-istorijske spomenike Takova ili Mioničkog kraja.