Maljen

Letovanje 2024 / Srbija / Planine

MALJEN Zimovanje 2024

Planine Srbija

MALJEN ZIMOVANJE 2024

Maljen Zimovanje 2024

Planina Maljen sa turističkim centrom Divčibare predstavlja jedan od najpoznatijih turističkih, planinskih i ski centara Srbije, obuhvataju četiri rezervata prirode: Crna reka, Čalački potok, Zabalac i Vražji vir.
Zahvaljujući svojim prirodnim karakteristikama, blagotvornosti okruženja, pogodnim za disajne organe, spoju morske, karpatske i panonske klime, na prosečnoj nadmorskoj visini od 1000 metara, Divčibare predstavljaju vazdušnu banju i riznicu dobrog zdravlja. Divčibare se nalaze 38 km južno od Valjeva, 110 kilometara od Beograda.
Pored fantastičnog prirodnog bogadstva, na ovoj planini možete uživati i u brojnim drugim turističkim sadržajima. Posebno treba izdvojiti mnogobrojne staze za šetnju, brojne hotele sa wellnes i spa uslugom, odličan gastronomski izbor ali i kulturne manifestacije. Najpoznatija turistička manifestacija koja se tradicionalno održava svake godine na Divičbarama zove se Beli narcis.
Sportistima su na Divčibarama dostupni mnogi tereni, a zimi ski-staze i liftovi, idealni za decu i početnike. Najduža staza ima 800 metara, nalazi se na severnoj padini Crnog vrha, i osvetljena je noću.