Zadar Hrvatska 2024 / Letovanje Zadar

Letovanje 2024 / Hrvatska / Dalmacija

ZADAR HRVATSKA 2024

Hotel Hotel Hotel
HOTEL HOTEL HOTEL
★★★★★ ★★★★★ ★★★★☆

ZADAR HRVATSKA 2024

Zadar Hrvatska 2024 / Letovanje Zadar 2024

Hoteli i apartmani

Zadar je drevni mediteranski grad i luka. Stari grad, okružen bedemima i kulama na poluostrvu, sa novim urbanim delom je povezan mostom, simbolom Zadra. Gradjen po rimskim urbanističkim načelima od nekoliko većih uzdužnih ulica i većeg broja poprečnih, stari grad je riznica arheološkog i spomeničkog blaga iz antičkog, srednjovjekovnog i renesansnog perioda. O tome svedoče mnogobrojni sakralni i arhitektonski spomenici - crkva Svetog Donata, rimski Forum, glavna ulica Kalelarga, katedrala Svetog Stošije, Arheološki muzej, kao i mnogi drugi spomenici zadarske kulturno-istorijske baštine.

U gradu sa najlepšim zalaskom sunca, u morskom arhipelagu okrenutom prema mnoštvu ostrva koji grad štite od jakih vetrova, uživajte u simfoniji Morskih orgulja i magične svetlosti urbanog arhitektonskog čuda "Pozdrav Suncu".

Popularne plaže:

Sakarun se nalazi na severnoj strani Dugog ostrva, karakteristična je po belom pesku i tirkiznom moru. Sakarun je najlepša plaža zadarske rivijere i jedna od najlepših divljih plaža na celom Jadranu. Dolazak kopnom moguć je trajektom iz Zadra preko Božave (10 km). Iz Božave do Sakaruna može se doći turističkim vozićem koji kreće svakih pola sata. Plaža je duga oko 800 metara, a 250 metara od obale dubina ne prelazi 3-4 metara, što je čini pogodnom za kupače svih uzrasta. Plažu okružuje gusta borova šuma sa dosta prirodnog hlada i malim skrivenim restoranom. Hotel Božava na plaži drži lounge & cocktail bar, sa ležaljkama i suncobranima (uz doplatu), a u neposrednoj blizini plaže nalazi se i veliki parking.

Kraljičina plaža je od kraljevskog grada Nina udaljena samo 400 metara pa se do nje može doći i laganom šetnjom uz obalu. Atmosfera lagune, pesak i vegetacija u kombinaciji s metalnosivim masivom Velebita u pozadini, Kraljičinu plažu čine jedinstvenom. Zbog plitkog i toplog mora, Kraljičina plaža je idealno porodično kupalište, posebno za roditelje s malom decom (deo plaže posebno je uredjen za bebe). Plaža ima tuševe, toalet, kafiće i fast food restorane, a u blizini je i picerija. Stotinak metara od same plaže nalazi se najveći lokalitet lekovitog blata u Hrvatskoj.

Zaton plaža se nalazi unutar istoimenog turističkog naselja u vlasništvu Turisthotela, udaljenog 16 kilometara od centra Zadra. Ako ste gost naselja pristup plaži je besplatan, za sve ostale posetioce ulaz u naselje se naplaćuje. Plaža u Zatonu je već čitav niz godina nosioc Plave zastave, što podrazumeva visok nivo čistoće mora, uredjenosti, sigurnosti i opremljenosti plaže. Zaton je jedna od retkih plaža koja ima izdvojen deo za kućne ljubimce. Gosti naselja mogu se dodatno opustiti u obližnjem kompleksu otvorenih bazena. Na samoj plaži, ili samo koji korak od nje, nalaze se brojni restorani, beach barovi, picerije, restorani, mini-marketi, poslastičarnice... Plaža ima ambulantu i dežurnog lekara.

Zrće je jedna od najepših plaža na Pagu. Smeštena u istoimenoj uvali na severoistoku ostrva i udaljena 2,5 kilometara od Novalje, Zrće važi za najatraktivniju i najpopularniju plažu na Jadranu. Zahvaljujući brojnim klubovima u kojima zabave traju 0-24h, te širokoj ponudi sportskih i rekreativnih sadržaja, ali i čistom moru i uredjenoj obali, Zrće je plaža namenjena svim uzrastima. Plaža je karakteristična po belim oblucima i strmom spuštanju morskoga dna, pa je već nekoliko metara od obale more dosta duboko. Zrće je danonoćno povezano gradskom autobuskom linijom koja vozi svakih 30 minuta.